Fit mom, happy son

ZAPEČENÉ BRAMBORY

Myslím, že zapečené brambory zná snad každý už od dětství. Babička vždy dělala/ dělá francouzské brambory s uzeným. Nevím, proč se jim tak říká?

Sice je dělala už za mého dětství pořád stejně, ale jediné, z čeho vím, že se skládají – z brambor 😂. Ne, tak nějak mi časem došlo, že kromě brambor je tam i uzené a nějaké to vejce. Možná i smetana. Ale pro babičku bylo vždy jasné, jak se co dělá, že neměla potřebu to sdělovat dál. A hlavně nikdy nikoho nechtěla v kuchyni, to se mohla vzteknout 🤣

Takže já je dělám po svém. Hlavně kvůli dětem, mají taková jídla rádi. No a navíc mi už taťka nakopal nové brambory, ne zadek 🤣. Takže brambory byly jasnou volbou.

ZAPEČENÉ BRAMBORY

INGREDIENCE

Brambory

Šunka

Špenát

Brokolice

Vejce

Smetana

Ghí

Sůl

Mozzarella

Krémová smetana

POSTUP

1. Nejprve si uvaříme brambory (vařím v páře 20 minut).

2. Mezitím si na ghí orestujeme šunku, nadrobno nakrájenou vařenou brokolici.

3. Natrhaný špenát necháme zavadnut spolu s brokolicí a šunkou zavadnout. 

4. Na dno zapékací nádoby si vyskládáme brambory. Navrstvíme směs šunky, brokolice a špenátu. Poté rozprostřeme nakrájenou mozzarellu. Opět brambory.

5. Rozšleháme si vejce s krémovou smetanou a vše s nimi polijeme. Tak, aby se vejce se smetanou dostala i do spodních částí brambor.

6. Dáme zapéct (používám pečící program na zapékané brambory).

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.