Fit mom, happy son

PLNĚNÁ CUKETA ČERVENOU ČOČKOU

Podle toho, co jste v anketě odpovídali vy, nejčastější náplní do cukety je mleté maso, sýr nebo vejce.

Obvykle dělám také s mletým masem, nebo třeba s brokolicí. 

Tohle je trochu změna, ale moc dobrá a myslím, že (nejen) pro vegetariány ideální. Ani já nemusím denně maso, přesto se snažím mít v každém jídle zdroj bílkovin, je to potřeba. Tentokrát třeba čočka. 

INGREDIENCE

Cuketa

NÁPLŇ

Cibule

Pórek

Červená čočka

Oloupaná rajčata

Paprika

Sůl

Ghí

NA POSYP: strouhaný sýr

POSTUP

  1. Cuketu rozpůlíme, vydlabeme. 
  2. Vydlabanou cuketu osolíme a necháme opotit. Poté osušíme.
  3. Na ghí orestujeme osolenou cibuli s pórkem, přidáme čočku, restujeme.
  4. Dále pak vnitřek cukety, rajčata, papriku. Necháme vydusit přebytečnou tekutinu, ve které se čočka zároveň uvaří do změknutí.
  5. Naplníme cuketu. 
  6. Posypeme strouhaným sýrem.
  7. Zapékáme do zlatova.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.