Fit mom, happy son

OŘÍŠKOVÉ MÁSLO S PŘÍCHUTÍ KÁVY

„Ořechové máslo s příchutí kávy. Měla jsi ho? To musíš ochutnat.“ Přiznávám, že jsem ještě neochutnala, ale když už mi o něm sestřenka řekla, tak mi to nedalo nepodívat se na složení. Protože není ořechové máslo jako máslo a občas se jako máslo jen tváří. Což v tomto případě neplatí.

Takže jsem porovnala ořechové máslo, které vídám u nás ve zdravé výživě (tím jsem sestřenku obdarovala, aby měla srovnání) a druhé, které si kupuje ona. 

Šufan espresso je složené z mandlí, arašídů, kávy, doslazené třtinovou šťávou (prostě menším množstvím „cukru“), himalájskou solí. 

Nutspread máslo je z kešu, vlašských ořechů a kávy. Bez doslazení. 

Rozdíl v kalorické hodnotě mezi espressem a kešu & káva vychází primárně z použitých ořechů. Mandle obsahují více tuků (kalorií), než kešu, které jsou naopak více sacharidové. Kešu ořechy jsou sladší sami o sobě (pro mne jsou sladké i mandle), proto není máslo potřeba doslazovat. Přesto máslo z kešu ořechů obsahuje srovnatelné množství sacharidů i cukru, jako máslo doslazené (espresso z mandlí).

Jaká másla máš ráda? Z jakých ořechů? Jaké příchutě? Co ty a kávové? 

Kávu miluji, takže myslím, že v brzké době zkusím a výhodou je, že mi je kluci nebudou ujídat, snad😁. Kecám, já se s nimi ráda podělím a když jim chutnají kvalitní výrobky, jsem ještě radši ❤️❤️, než když na mne Miky křičí „akost“ (= sladkost).

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *