Fit mom, happy son

OMÁČKA Z PAPRIK S LUČINOVÝM KNEDLÍKEM A KRŮTÍM KARBANÁTKEM

Víťa je „omáčkový“, u Mikyho to ještě není úplně jisté, ale předpokládám, že to bude mít stejně, asi jako většina dětí. 

Já na omáčky moc nejsem, ale kvůli dětem jsem se to naučila, podle sebe. Hodně využívám zeleninu a nejraději tu od rodičů, samozřejmě bez mouky. Podle mne není žádné zahušťování třeba, to zařídí zelenina. 

Nevzpomínám si na první omáčku, kterou jsem vařila, ale určitě byla pro Vítka, takže ve 30ti letech? Tak to jsem byla dost stará 🙂 Vlastně jsem do té doby ani nikdy nebyla u přípravy omáčky, takže jsem neměla tušení, z čeho se připravuje 🙂 Proto jsem taky žila v omylu, že „kuře na paprice“, omáčka z paprik, to je jasný. No, ale ono ne. Já jsem z paprik připravovat začala a Víťovi moc chutná, takže ani není důvod to měnit. 

Proč jsem doma nikdy s vařením nepomáhala? U nás v rodině se nevařilo. Jo, občas mamka nebo taťka něco připravili na večeři, ale rozhodně žádné omáčky atp., ty vařila babička na oběd. Bydlela kousek od nás, přes náves a my tam denně chodili na jídlo, takže už k hotovému. A navíc, babička by nesnesla, aby jí někdo pomáhal „ona zvládne všechno sama“, asi stejná diagnóza, jako mám já. Já se s tím snažím pracovat, abych se zbytečně neuštvala. 

 

OMÁČKA Z PAPRIK S KRŮTÍM KARBANÁTKEM A LUČINOVÝM KNEDLÍKEM

INGREDIENCE

Omáčka

Ghí

Papriky mix (červená, žlutá, oranžová)

Pórek

Sladká paprika

Smetana

Sůl

Krůtí karbanátek

200 g mleté krůtího masa

1 vejce

1 PL ghí

Sůl

Lučinový knedlík

60 g Lučiny

1 vejce

2 PL lněné mouky

 

POSTUP

1. Omáčka: Pórek orestujeme na ghí, přidáme papriky, sladkou papriku. Podlijeme smetanou a uvaříme do měkka, rozmixujeme.

2. Krůtí karbanátek: Mleté maso smícháme s ghí, vejcem a smažíme na vymazané pánvi nebo na kontaktním grilu.

3. Lučinový knedlík: smícháme Lučinu, vejce, promícháme a přidáme lněnou mouku. Nalijeme do vymazaného hrnečku a dáme do mikrovnnétrouby na 800, cca na 2,5 minut. 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.