Fit mom, happy son

Dýňovo-mrkvové řezy

Tentokrát žádné řeči kolem, možná proto, že nemám žádnou vzpomínku na jakýkoliv recept z dětství. 

Já dýni používám ráda, na sladko i na slano.  Takže teď už k receptu, protože „když nemáš, co říct, tak mlč“ :-). 

Určitě se vyplatí počkat na sezónu nebo koupi nějaké dobré dýně. Když bude hnusná dýně, tak se ani řezy nepovedou. Párkrát se mi koupě dýně z obchodu vymstila vyhozením jídla, protože to se nedalo jíst. 

 

INGREDIENCE

100 g dýně Hokkaidó

1 mrkev

1 jablko

3 vejce

100 ml kokosového mléka

40 g strouhaného kokosu (rozmixovat na mouku)

30 g mandlové mouky

30 g lískooříškové mouky

Skořice

1 ČL PDP

 

POSTUP

Vyšleháme si sníh z bílků.

Dýni, mrkev, jablko a žloutky společně rozmixujeme a smícháme s ostatními ingrediencemi.

Vmícháme sníh z bílků.

Polijeme rozpuštěnou čokoládou.

Pečeme na 180, cca 50 minut.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.