Fit mom, happy son

CUKETOVÉ NERIZOTO S LOSOSEM

„Mami, rýži tu já mám moc rád.“

„To je dobře, tak si dej. Chutná ti to?“

„Jo.“

… ne, že by tam nějaká rýže byla, kromě té květákové, ale přece mu to nebudu říkat, to by si to pak mohl rozmyslet a přestalo by mu chutnat 😉

Známe to asi všechny 🙂

CUKETOVÉ NERIZOTO S LOSOSEM

KVĚTÁKOVÁ RÝŽE

1/2 květáku

Pórek

Vývar

Sůl

(nebo prostě můžete použít mraženou květákovou rýži)

NERIZOTO

Cuketa

Česnek

1/2 ricotty

Smetana 12%

POSTUP

1. Nejprve si připravíme květákovou rýži. Květák si rozebereme na růžičky a rozmixujeme na kousky velikosti rýže. Na ghí orestujeme pórek a přidáme květák. Podlijeme vývarem jen tak, aby se ‚rýže‘ nerozvařila.

2. Cuketu si nastrouháme najemno. Na ghí orestujeme česnek a přidáme nastrouhanou cuketu. Vmícháme do ‚rýže‘ a spojíme s ricottou, která se rozpustí, ale neprohřívejte dlouho, aby se zelenina nerozvařila.

3. Pokud by ‚rizoto‘ příliš zhoustlo, přidejte trochu smetany.

4. Na vedlejší pánvi nebo v horkovzdušné fritéze můžete připravit lososa. 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.